Gratin med kartofler og sølvbeder

Gratin med kartofler og sølvbeder

En dejlig gratin, derkan nydes som en selvstændigret eller somtilbehør.

(2-4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Koge/stege/bagetid: 40 min.
  • Fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 1 sølvbede
  • 250 g kogte kartofler (gerne en rest)
  • 40 g revet ost – gerne parmesan el. lign.
  • 40 g smuldret brød eller rasp
  • salt og peber
  • Sovs:
  • 1 lille løg (finthakket)
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 spsk olivenolie eller smør
  • 1 spsk hvedemel
  • ¼ l mælk
  • 1 laurbærblad
  • 5 stk. hel sort peber
  • muskatnød

  1. Tænd ovnen på 220 graderog smør et ovnfastfad med smør eller olie.
  2. Start med sovsen: Stegløg og hvidløg bløde ien gryde med olie/smørog rør melet i. Varmigennem et par min. underomrøring og tilsætmælken lidt ad gangen.
  3. Kog sovsen igennemunder omrøring. Tilsætlaurbærblad og sortpeber, skru ned og ladsovsen simre i mindst10 min.
  4. Del sølvbeden i stilkeog blade og skyl demi koldt vand. Skærstilkene i mundrettestykker og snit bladenefint. Blancher dem i kogende,letsaltet vand:stilkene 4-5 min. ogbladene med det sidsteminut. Hæld det hele iet dørslag.
  5. Skær kartoflerne i skivereller tern og blanddem med sølvbederne.Smag sovsen til medrevet muskatnød, saltog peber og si den overgrønsagerne. Vendrundt og fyld det i fadet.Drys med ost blandetmed brød/rasp ogsæt retten i ovnen ca.20 min., til overfladener gylden.