Gravad laks med hjemmelavet rævesauce
(6-8 pers-)
Ingredienser
- 2 spsk. fint salt
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk. peber
- 1 kg laksefilet med skind
- 4 spsk. finthakket dild
- evt. 1-2 tsk. fintrevet usprøjtet citronskal
- Tilbehør:
- surbrød og rævesauce
- Rævesauce:
- 3 spsk. lys sirup
- 1 spsk. bornholmsk sennep el. dijonsennep
- 2 spsk. friskhakket dild
- Bland salt, sukker og peber, og fordel det på laksens kødside. Fordel også dild og evt. citronskal på laksens kødside. Fold fisken sammen, og læg den i et fad. Dæk fisken med husholdningsfilm, og stil den i køleskab 2 dage. Vend fisken efter 1 døgn.
- Skær fisken ud fra den tykkeste ende i tynde skrå skiver.
- Rør ingredienserne til rævesaucen sammen, og server den til laksen.