Gravad laks

Gravad laks med hjemmelavet rævesauce

(6-8 pers-)

Ingredienser

  • 2 spsk. fint salt
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. peber
  • 1 kg laksefilet med skind
  • 4 spsk. finthakket dild
  • evt. 1-2 tsk. fintrevet usprøjtet citronskal
  • Tilbehør:
  • surbrød og rævesauce
  • Rævesauce:
  • 3 spsk. lys sirup
  • 1 spsk. bornholmsk sennep el. dijonsennep
  • 2 spsk. friskhakket dild

  1. Bland salt, sukker og peber, og fordel det på laksens kødside. Fordel også dild og evt. citronskal på laksens kødside. Fold fisken sammen, og læg den i et fad. Dæk fisken med husholdningsfilm, og stil den i køleskab 2 dage. Vend fisken efter 1 døgn.
  2. Skær fisken ud fra den tykkeste ende i tynde skrå skiver.
  3. Rør ingredienserne til rævesaucen sammen, og server den til laksen.