Grillede grøntsager med oliven fetadrys

Grillede grøntsager med oliven fetadrys

En delikat salat i form af grillede grøntsager med oliven fetadrys til.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min. (+ optænding af grillen)
  • Grilltid: ca. 30 min.
  • 1 blomkålshoved
  • 1 bundt nye løg, 2 store eller 4 små
  • 1-2 røde peberfrugter
  • ca. ½ dl olivenolie
  • Drys:
  • saft af 1 citron
  • ½ dl ekstra
  • jomfruolivenolie
  • 150 g fetaost (hvid salatost i saltlage)
  • 10-12 store
  • sorte kalamataoliven
  • Tilbehør: 1 flute
  • Pynt: brøndkarse

  1. Tænd grillen. Varmen er passende, når kullene er grå, og man kan holde hånden over risten i mindst 5 og højst 10 sekunder.
  2. Skær blomkålen i både (med stokken). Skær løgene i halve eller kvarte fra top til rod. Skær peberfrugter i tykke ringe. Vend hver type grøntsag i olivenolie på en tallerken.
  3. Grill først løg og blomkål i ca. 10 min. på alle sider. Grill peberfrugterne i ca. 5 min. på hver side.
  4. Læg grøntsagerne på et fad, dryp med citronsaft og ekstra jomfruolivenolie. Drys med smuldret feta. Udsten olivenerne, hak dem, og drys dem over salaten. Pynt med brøndkarse.
  5. Grill tynde skiver flute på et stykke sølvpapir, til de er gyldne og sprøde på begge sider.
  6. Servér de grillede grøntsager varme eller kolde med brødchipsene.