Grillede grøntsager med oliven fetadrys
En delikat salat i form af grillede grøntsager med oliven fetadrys til.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min. (+ optænding af grillen)
- Grilltid: ca. 30 min.
- 1 blomkålshoved
- 1 bundt nye løg, 2 store eller 4 små
- 1-2 røde peberfrugter
- ca. ½ dl olivenolie
- Drys:
- saft af 1 citron
- ½ dl ekstra
- jomfruolivenolie
- 150 g fetaost (hvid salatost i saltlage)
- 10-12 store
- sorte kalamataoliven
- Tilbehør: 1 flute
- Pynt: brøndkarse
- Tænd grillen. Varmen er passende, når kullene er grå, og man kan holde hånden over risten i mindst 5 og højst 10 sekunder.
- Skær blomkålen i både (med stokken). Skær løgene i halve eller kvarte fra top til rod. Skær peberfrugter i tykke ringe. Vend hver type grøntsag i olivenolie på en tallerken.
- Grill først løg og blomkål i ca. 10 min. på alle sider. Grill peberfrugterne i ca. 5 min. på hver side.
- Læg grøntsagerne på et fad, dryp med citronsaft og ekstra jomfruolivenolie. Drys med smuldret feta. Udsten olivenerne, hak dem, og drys dem over salaten. Pynt med brøndkarse.
- Grill tynde skiver flute på et stykke sølvpapir, til de er gyldne og sprøde på begge sider.
- Servér de grillede grøntsager varme eller kolde med brødchipsene.