Grillet fisk med peberfrugtcreme
Ingredienser
- 2 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 2 røde peberfrugter
- 1 tomat
- 1 lille håndfuld mandler
- ½ dl vand
- salt, peber og lidt eddike, f.eks. sherryeddike eller balsamico
- 1 lille håndfuld hasselnødder
- 75 g spinat
- 1 lille radicchio-salat
- lidt basilikumblade
- 100 g sorte oliven
- 2-3 spsk balsamico
- 2-3 spsk olivenolie
- 6-8 skærisingfileter eller anden fladfisk i filet
- ½ potte basilikum
- salt og peber
- olivenolie
- 1 citron skåret i både
Sådan gør du
- Pil skalotteløg og hvidløg, og snit det fint. Halvér peberfrugterne, fjern kernerne, og skær peberfrugterne i grove stykker, og skær tomaten i både.
- Steg skalotteløg og hvidløg i en gryde nogle minutter, tilsæt peberfrugt, tomat og mandler, og steg det fortsat 3-4 min. Tilsæt ½ dl vand, og lad det simre 10 min ved svag varme. Blend det til jævn konsistens, og smag peberfrugtcremen til med salt, peber, olivenolie og lidt eddike f.eks. sherryvineddike eller balsamico.
- Hak hasselnødderne groft, og rist dem gyldne på en tør pande. Skyl spinaten, og slyng den. Snit radicchioen groft, og bland med spinat, basilikumblade, sorte oliven, hasselnødder. Tilsæt lidt eddike, f.eks. balsamico, olivenolie, salt og peber. Smag fileterne til med salt og peber, og læg basilikumblade på, og rul dem sammen – sæt evt. en trætandstik i, så den holdes sammen. Pensl med lidt olivenolie, og grill det ca. 5 minutter på hver side.
- Servér grillet fisk med peberfrugtcreme, citron og spinatsalat med ristede nødder.
PRØV OGSÅ: Krabbekløer med kold agurkesuppe