Grillet svinemørbrad med blomkål og pastasalat

Grillet svinemørbrad med blomkål og pastasalat

Svinemørbrad er et populært indslag på middagsbordet - her har vi lagt mørbraden på grillen og serverer den med blomkål og pastasalat.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time (+ tid til optænding af grillen)
  • Marineringstid: mindst 6 timer (og gerne 1 døgn)
  • Stege/kogetid: 45 min.
  • Kødet er fryse-egnet
  • 2 stk. svinemørbrad (afpudsede)
  • 2 dl hvidvinseddike
  • 2 spsk. groft salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. honning
  • lidt olie (til grillen)
  • ½ blomkålshoved (1 cm tykke skiver)
  • 2 røde snackpeberfrugter (ringe)
  • 2 citroner (halve)
  • Pastasalat:
  • 350 g fuldkornspasta (f.eks. penne)
  • ½ dl ekstra jomfru-olivenolie
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 2-3 fed hvidløg (knust)
  • 3-4 spsk. bredbladet persille (grofthakket)
  • Pynt:
  • bredbladet persille

  1. Læg kødet i en madplastikposemed enblanding af eddike, salt, peber og honning. Pres luften ud og bind enknude på posen. Lægden i køleskabet i 6-24 timer.
  2. Tænd grillenmindst en halv time førbrug. Flammerne skal være væk, og kullene grå. Dup kødet medkøkkenrulle, pensl med olie og brun det på allesider på den rygende varme grillrist. Sæt risten lidt op og stegkødet færdigt i ca. 15 min. Vend flere gange til passende stegegrad: enten rosa eller gennemstegt.
  3. Grill samtidigblomkål og peberfrugter,til de er gyldneog møre, og krydr med salt og peber. Grill dehalve citroner i ca. 7 min.
  4. Pastasalat:
  5. Kog pastaen i letsaltet vand som angivet på emballagen.Lad vandet løbe fra. Bland en dressing af olie, eddike, hvidløg og persille. Vend den sammen med pastaen. Servér skiver af svinemørbrad med grillet blomkål, peberfrugt,citron og pastasalat.