Grøn aspargessuppe
Frisk og dejlig sommersuppe med grønne asparges.
Aspargessuppe til 4 personer
Total:45 minutter
Ingredienser
- Grøn aspargessuppe
- Arbejdstid: 30 min.
- Kogetid: ca. 15 min.
- Fryse-egnet
- 500 g grønne asparges
- ca. 5 dl hønse- eller urtebouillon
- 1 1⁄2 dl piskefløde
- 4 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
- 2 tsk citronsaft
- brød
Sådan laver du grøn aspargessuppe
- 1. Skær hovederne af aspargeserne og læg dem fra. Skær resten af aspargeserne i stykker og kog dem i ca. 10 min. i bouillonen, til de er helt møre.
- 2. Blend det hele, til det er cremet og si suppen. Kog aspargeshovederne i suppen i 2-3 min. Rør fløden sammen med æggeblommerne og citronsaften, rør det i suppen og varm den op til kogepunktet. Suppen må ikke koge.
- 3. Spæd med lidt kogende bouillon eller vand, hvis suppen er for tyk. Smag den til med salt og peber og servér evt. brød til.