Grøn spinat/kartoffelsuppe
(2 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
- Koge/stegetid: 20 min.
- Ikke fryse-egnet
- Ingredienser:
- 1 løg (finthakket)
- 2-3 fed hvidløg (finthakkede)
- 1-2 spsk olivenolie
- 2 kartofler (skrællede, tern)
- ¾ hønse- eller grønsagsbouillon
- 250 g frisk spinat (eller 200 g frossen helbladet spinat)
- salt og peber
- Tilbehør:
- brød
- revet parmesanost
- Steg løg og hvidløg bløde og blanke i engryde med i ca. 10 min.(de skal ikke brune).
- Vend kartoffelternenei gryden, krydr medsalt og peber og tilsætbouillon.
- Giv det etopkog og lad suppensimre, til kartoflerne erhelt møre (ca. 10 min.).
- Skyl spinaten grundigtog slyng den tør.Vend spinaten i grydenlidt ad gangen, mengem ca. ¼ til senere.
- Blend suppen jævn ogsmag til med salt ogpeber. Vend det sidstespinat i suppen ogservér med brød ogparmesanost.