Grøn spinat/kartoffelsuppe

Grøn spinat/kartoffelsuppe

(2 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Koge/stegetid: 20 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 1 løg (finthakket)
  • 2-3 fed hvidløg (finthakkede)
  • 1-2 spsk olivenolie
  • 2 kartofler (skrællede, tern)
  • ¾ hønse- eller grønsagsbouillon
  • 250 g frisk spinat (eller 200 g frossen helbladet spinat)
  • salt og peber
  • Tilbehør:
  • brød
  • revet parmesanost

  1. Steg løg og hvidløg bløde og blanke i engryde med i ca. 10 min.(de skal ikke brune).
  2. Vend kartoffelternenei gryden, krydr medsalt og peber og tilsætbouillon.
  3. Giv det etopkog og lad suppensimre, til kartoflerne erhelt møre (ca. 10 min.).
  4. Skyl spinaten grundigtog slyng den tør.Vend spinaten i grydenlidt ad gangen, mengem ca. ¼ til senere.
  5. Blend suppen jævn ogsmag til med salt ogpeber. Vend det sidstespinat i suppen ogservér med brød ogparmesanost.