grønsags deller

Hverdagsmad, der giver energi: Grønne deller

COURGETTER smager bedst i varme retter

4

Ingredienser

  • 1 bøtte ricotta
  • 2 æg
  • 75 g fuldkornsspeltmel
  • 2 groftrevne courgetter
  • 50 g ærter
  • 2 fed knust hvidløg
  • salt, peber
  • 3 spsk friskhakket mynte
  • 3 spsk olie til stegning
  • 300 g fuldkornsbrød
  • YOGHURTDRESSING:
  • 1,5 dl yoghurt naturel 5 %
  • 3 finthakkede cornichoner
  • 2 spsk velafdryppede kapers
  • 2 tsk lys balsamico
  • 3 spsk fintskåret dild
  • 1 tsk fintskåret estragon
  • SALAT:
  • 125 g snittede sugarsnaps
  • frisk mynte og dild
  • 1 god håndfyld spæde salater

Sådan gør du:

  1. Pisk ricotta, æg og mel sammen. Riv courgetterne groft og knug dem fri for væde, før de blandes i dejen sammen med ærter, hvidløg, krydderier og mynte. Varm olien i en stor pande, læg store skefulde af dejen i panden og steg dellerne gyldne og sprøde på begge sider. Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til. Bland salaten og server den til dellerne sammen med dressing og brød.
  2. Energi pr. person: 520 kcal, fedt 30%, protein 20%, kulhydrat 50%