Grønne frikadeller
Prøv et vegetarisk alternativ til klassiske frikadeller i form af disse grønne frikadeller.
6-8 frikadeller
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Stegetid: 10 min.
- 350 g knoldselleri, pastinak og/eller persillerod (groftrevet)
- 2 æg
- 1 chili (finthakket)
- 1 tsk stødt spidskommen
- salt og peber
- smør/olie (til stegning)
- Tilbehør:
- peberfrugtsovs og ris eller brød
- Peberfrugtsovs
- 1 skalotteløg (finthakket)
- 1 rød eller gul peberfrugt (små tern)
- ½ spsk olivenolie
- 1 spsk vineddike
- 2 dl bouillon
- 1 dl cremefraiche (38%)
- salt og peber
- Rør de groftrevne rodfrugter sammen med de sammenpiskede æg og tilsæt krydderier.
- Form farsen til frikadeller (det er nemmest med hænderne) og steg dem på en pande med smør/olie i ca. 5 min. på hver side. Servér med peberfrugtsovs ris eller brød.
- Peberfrugtsovs:Sautér skalotteløg og peberfrugt bløde og blanke i olie. Tilsæt vineddike og lad det koge næsten væk. Tilsæt bouillon og lad det simre, til peberfrugten er mør (ca. 10 min.). Blend sovsen jævn sammen med cremefraiche og smag til med salt og peber.