Grøntsags-crudité med sennepsvinaigrette, sprødt brød og æg
Prøv denne lækre grøntsags-crudité, der både kan udgøre en lækker frokost eller en let aftensmad.
2
Ingredienser
- 2 gulerødder
- 1 fennikel
- ½-1 agurk
- 1 bdt radiser
- Dressing:
- 1-1½ spsk dijonsennep
- 1½ spsk koldt vand
- 1½ spsk æbleeddike
- 1 spsk flydende honning
- salt og peber
- 3-4 spsk olivenolie
- 3 skiver brød med sej krumme
- lidt olivenolie til stegning af brødet
- 4 æg, kogte
- ½ bakke karse og lidt dild
Sådan laver du grøntsags-crudité
- Skræl gulerødderne og skær dem, fennikel og agurk i tynde skiver på en mandolin eller et skrapt rivejern. Skær toppen af radiserne og skær dem i halve eller kvarte.
- Dressing: Rør dijonsennep sammen med vand, æbleeddike, honning, salt, peber og pisk olivenolie i dressingen lidt af gangen, så dressingen tykner.
- Skær brødet i tern og steg det sprødt på en pande med olivenolie. Krydr med salt og peber. Skær æggene i kvarte. Bland grøntsagerne, kom dem på et fad og fordel vinaigretten over grøntsagerne. Kom de kvarte æg og de sprøde brødcroutoner på salaten, og drys med karse og plukket dild.
- Perfekt til en god frokost eller let aftensmad. Du kan evt. spise dampet eller røget fisk ti,l hvis du vil have lidt mere fylde.