Grov jordskoksuppe med røget torskerogn, karse, radiser og citron

Grov jordskoksuppe med røget torskerogn, karse, radiser og citron

Torskerogn er i sæson lige nu, og de velsmagende fiskerogn er supersunde. Prøv også den røgede rogn, som fås hos fiskehandlerne.

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 1 kg jordskokker
  • 1 porre
  • 1,2 dl hønsebouillon
  • 50 g smør
  • 1 dl fløde
  • Salt og peber
  • 400 g røget torskerogn
  • 4 radiser eller majroer (på billedet er brugt lyserøde majroer), skåret helt tyndt
  • 2 citroner
  • 1 bakke karse

Sådan gør du:

  1. Skrub jordskokkerne og skær dem i stykker. Skær porren i stykker og skyl stykkerne grundigt for jord. Varm lidt af smørret op i en gryde og sauter grøntsagerne til de er møre, det tager ca. 15 min. Tilsæt hønsebouillonen og bring det hele i kog.
  2. Kom suppen op i blenderen sammen med smør og fløde. Blend godt igennem og smag til med salt og peber.
  3. Server suppen i skåle og kom skiver af torskerogn og radiser på toppen, dryp med citronsaft og klip karse ud over.
  4. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/

Tip:

Du kan også bruge andre former for røget fisk som tilbehør til suppen, eksempelvis røget makrel skåret i små stykker.