Grove hveder med gulerod

Grove hveder med gulerod

Grove varme hveder med fint revet gulerødder.

12 stk. varme hveder med gulerod

Total:20 minutter

Grove varme hveder med gulerod

  • Hævetid: 2 timer
  • Bagetid: ca. 25 min.
  • Fryse-egnede
  • 200 g rugmel, groft hvede- eller grahamsmel
  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk groft salt
  • 25 g gær
  • 11⁄2 dl mælk
  • 100 g smør (smeltet)
  • 1 spsk honning
  • 1 1⁄2 dl vand
  • 2 gulerødder (fint revet)

Sådan laver du grove varme hveder med gulerod

  1. 1. Bland mel med salt.
  2. 2. Smuldr gæren i mælken og tilsæt smør, honning og vand. Rør blandingen i melet. Ælt dejen grundigt og tilsæt gulerødder.
  3. 3. Tril en pølse af dejen og form 12 boller.
  4. 4. Læg bagepapir i en bageform eller i et ovnfast fad. Læg bollerne med ca. 1 cm’s afstand og lad dem hæve i 2 timer.
  5. 5. Bag på nederste ribbe i en 225 grader varm ovn i ca. 25 min. Lad dem køle af.