Gullaschsuppe

Gullaschsuppe

Smagfuld og klassisk gullaschsuppe.

4-5 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: ca. 3 timer
  • Kogetid: ca. 1½ timer
  • 500 g oksebov (eller skank, tern)
  • 2 løg (hakkede)
  • 25 g fedt (eller smør)
  • 3-4 fed hvidløg (knuste)
  • 3 spsk koncentreret tomatpuré
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk hel kommen
  • 1 tsk stødt paprika
  • 2 spsk salt
  • ca. 1½ liter vand
  • 1 grøn peberfrugt (tern)
  • 500 g kartofler (tern)
  • Tilbehør:
  • brød
  • cremefraiche

  1. Brun stykker af kød og løg i fedt i en gryde. Tilsæt hvidløg, tomatpuré og krydderier.
  2. Hæld vand på, så det dækker, og lad suppen småkoge i 1 time, til kødet er næsten mørt.
  3. Tilsæt peberfrugt og kartofler og kog videre i 15-20 min., til alt er mørt.
  4. Smag til med salt og krydderier.
  5. Servér med brød og cremefraiche.