Hasselnøddekage med syltede hyben
Gå en sanketur efter vilde bær som hyben, brombær og blåbær, og brug de velsmagende bær i skønt hjemmebag. Prøv denne hasselnøddekage, der er lavet med en lækker creme og syltede hyben.
1-2 kager til ca. 12 personer
Total:1 time 50 minutter
Arbejdstid:1 time
Ingredienser
Kage:
- 150 g sukker
- 50 g smør
- 5 æg
- 75 g hasselnødder
- 75 g hvedemel
- 1 knsp. salt
Syltede hyben:
- 250 g rensede hybenskaller
- ¼ liter vand
- ½ citron (øko)
- ½ stang vanilje
- 250 g sukker
Creme:
- 2 dl cremefraiche 38%
- ¼ liter piskefløde
Pynt:
- evt. flormelis
- evt. hybenblomster
Sådan gør du:
- Kage: Tænd ovnen på 160 grader. Hæld sukkeret i et ovnfast fad, og sæt det i den varme ovn i 5 min.
- Smelt smørret, og afkøl. Pensl en springform (22 cm) med lidt af det smeltede smør, og drys med mel. Slå det overskydende mel ud af formen.
- Pisk æggene sammen i en skål, og pisk det varme sukker i lidt ad gangen. Fortsæt med at piske i 5-8 min., til det bliver en tyk og luftig creme.
- Mal hasselnødderne til mel i en foodprocessor, hurtighakker eller morter. Bland dem med hvedemel og salt, og vend det forsigtigt i æggemassen ad et par omgange.
- Vend smørret i dejen, og hæld dejen i formen. Bag kagen midt i ovnen i ca. 40 min. Tjek med et træspyd, at kagen er gennembagt, og lad den stå i formen i 5 min., før den vendes ud på en rist til afkøling.
- Syltede hyben: Kog hybenskallerne med vand, fintrevet citronskal, citronsaft, vaniljekorn og – stang under låg i ca. 20 min. Tag låget af, tilsæt sukker, og kog syltetøjet ved kraftig varme i 20-30 min. Afkøl.
- Creme: Pisk creme fraiche og piskefløde til blødt skum.
- Kage: Flæk kagen i 2 bunde, og læg den ene på et fad. Dæk kagen med halvdelen af cremen, og dryp syltede hyben over cremen. Gentag med den anden bund, eller læg de to kagebunde sammen med al cremen og syltede hyben, og pynt med flormelis og hybenblomster.