Havregrynskage med tørret frugt og nødder
Brug julens rester af tørrede frugter, nødder og mandler i en dejlig kage, som bliver sprød og lidt sej – en mellemting af en kage og en myslibar. Overtræk kagen med chokolade – også gerne blandede rester.
1 kage, ca. 20 stykker.
Total:25 minutter
Kage:
- 150 g smør
- 100 g farin
- 100 g honning eller sirup
- 150 g finvalsede havregryn
- ¼ tsk. groft salt
- 150 g nødder og/eller mandler
- 150 g tørret frugt (f.eks. abrikoser, dadler, figner, rosiner, soltørrede tranebær)
- 75 g mel
- ½ tsk. bagepulver
- 150 g chokolade (hvid, lys eller mørk)
Sådan gør du
- Smelt smør, farin og honning eller sirup i en gryde.
- Tag gryden af varmen, og rør havregryn og salt i.
- Hak nødder og mandler groft, og skær store frugter i lidt mindre stykker. Rør dem i dejen.
- Sigt mel og bagepulver sammen, og rør det i dejen.
- Pres dejen ud på bagepapir i en firkantet form (ca. 20x30 cm), og bag kagen ved 175 grader i 20-25 min., til overfladen er gylden, og kagen er gennembagt.
- Pynt: Hak chokoladen groft, og smelt den i en skål over et varmt (ikke kogende) vandbad.
- Smør chokoladen over kagen, mens den er varm, og lad den køle af i formen. Løft kagen op ved hjælp af bagepapiret, og skær den smalle stykker.