Havregrynskage med tørret frugt og nødder

Havregrynskage med tørret frugt og nødder

Brug julens rester af tørrede frugter, nødder og mandler i en dejlig kage, som bliver sprød og lidt sej – en mellemting af en kage og en myslibar. Overtræk kagen med chokolade – også gerne blandede rester.

1 kage, ca. 20 stykker.

Total:25 minutter

Kage:

  • 150 g smør
  • 100 g farin
  • 100 g honning eller sirup
  • 150 g finvalsede havregryn
  • ¼ tsk. groft salt
  • 150 g nødder og/eller mandler
  • 150 g tørret frugt (f.eks. abrikoser, dadler, figner, rosiner, soltørrede tranebær)
  • 75 g mel
  • ½ tsk. bagepulver
  • 150 g chokolade (hvid, lys eller mørk)

Sådan gør du

  1. Smelt smør, farin og honning eller sirup i en gryde.
  2. Tag gryden af varmen, og rør havregryn og salt i.
  3. Hak nødder og mandler groft, og skær store frugter i lidt mindre stykker. Rør dem i dejen.
  4. Sigt mel og bagepulver sammen, og rør det i dejen.
  5. Pres dejen ud på bagepapir i en firkantet form (ca. 20x30 cm), og bag kagen ved 175 grader i 20-25 min., til overfladen er gylden, og kagen er gennembagt.
  6. Pynt: Hak chokoladen groft, og smelt den i en skål over et varmt (ikke kogende) vandbad.
  7. Smør chokoladen over kagen, mens den er varm, og lad den køle af i formen. Løft kagen op ved hjælp af bagepapiret, og skær den smalle stykker.

Tip

Bland evt. mørk, lys og hvid chokolade, eller dryp én eller flere slags smeltet chokolade over kagen i et zigzagmønster.