hindbærlagkage

Hindbærlagkage med hvid chokolade

En lækker lagkage med mascarponecreme, hindbær og hvid chokolade.

Lagkage til 8 personer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • Bunde:
  • 3 æg
  • 1½ dl sukker
  • ¾ dl hvedemel
  • ¾ dl kartoffelmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • Mascarponecreme:
  • 1½ dl piskefløde
  • 200 g hvid chokolade
  • 250 mascarpone
  • 400 g hindbær
  • Hindbærsirup:
  • 150 g hindbær
  • 1 spsk. friskpresset citronsaft
  • 3 spsk. sukker

Sådan laver du hindbærlagkage

  1. Mascarponecreme: Kog fløden op. Hak chokoladen og hæld den varme fløde over. Rør til chokoladen er smeltet. Rør mascarponen i, stil fyldet på køl.
  2. Bunde: Pisk æg og sukker luftigt. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver, og sigt blandingen i æggemassen. Hæld dejen i en smurt springform, 20 cm i diameter. Bag kagen ved nederste ovnribbe i 30 min. ved 175 grader. Afkøl kagen.
  3. Hindbærsirup: Kog hindbær, citronsaft og sukker sammen til det tykner, ca. 30 min. Si kernerne fra, og afkøl siruppen.
  4. Del kagen i to. Fordel halvdelen af mascarponecremen over bunden sammen med lidt hindbær. Læg den anden bund over og fordel resten af cremen.
  5. Hæld siruppen over, og dekorer med resten af de friske hindbær.