Hindbær-marmorkage
Skal kagen med ud af huset, så kan du bare undlade cremen.
10 personer
Ingredienser
- Hindbær-marmorkage
- 200 g blødt smør
- 150 g sukker
- 3 æg
- 175 g hvedemel
- 75 g kartoffelmel eller ekstra hvedemel
- ¾ tsk. bagepulver
- 75 g hindbær, frosne kan bruges
- Hindbærcreme:
- 50 g hindbær frosne kan bruges
- 2 spsk. vand
- 100 g smør
- 150 g flormelis
- Rør smør og sukker sammen, gerne med en håndmixer. Kom æggene i et ad gangen. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver, og vend det i dejen. Tag halvdelen af dejen over i en anden skål, og rør moste hindbær i.
- Smør en bageform (ca. 1½ l). Kom først halvdelen af den lyse dej i formen, herover hindbærdej og til sidst resten af den lyse dej.
- Bag kagen ved 175 gr. i ca. 1 time på anden nederste ovnribbe. Stik et spyd i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere.
- Kog hindbær og vand op 2-3 min. i en gryde, og mos hindbærrene godt ud med en grydeske. Kom blandingen i en sigte, og pres så meget hindbærsaft ud som muligt. Brug bagsiden af en ske. Afkøl hindbærsaften.
- Pisk hindbærsaft, smør og flormelis sammen med en håndmixer, til det er cremet. Smør det på kagen.