Hindbærhjerter fra Hjemmet

Hindbærhjerter

Små, romantiske hjertekager med mørdej og hindbærmarmelade.

En kær veninde og inkarneret kageelsker skulle giftes, og hun spurgte, om jeg ville bage hindbærsnitter til receptionen. Den slags ærefulde hverv kan man jo ikke sige nej til, så jeg sagde straks ja.

Dog fik jeg lidt sved på panden, da jeg hørte, at der kom over 100 gæster, for hindbærsnitter kræver ret god tid i køkkenet. Men så gravede jeg min indre pladderromantiker frem og besluttede mig for at stikke mørdejen ud til små hjerter – det var trods alt et bryllup!

Som sagt, så gjort, og der blev hele 130 hjerter (dvs. 65 hindbærhjerter) af én portion. Både mit køkkenbord og spisebord var dækket af små hjerter, så det var umuligt ikke at komme i bryllupsstemning. Og mens jeg stod og lagde hjerterne sammen med marmelade og pyntede dem med glasur, sendte jeg det kommende brudepar en masse kærlige tanker.

Hjerterne er nu spist, og brudeparret har sagt ja til hinanden. Se, dét var en vaskeægte kærlighedshistorie.

Ca. 65 stk.

Arbejdstid: ca. 2 timer

Bagetid: ca. 7 min. (pr. plade)

1 vaniljestang

250 g sukker

250 g smør

500 g hvedemel

3 æg

ca. 3 dl hindbærmarmelade (helst hjemmelavet) 

Pynt:

glasur (af flormelis og citronsaft) 

frysetørrede hindbær

1. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med lidt af sukkeret.

2. Rør blødt smør med sukker og vaniljekorn godt sammen. Bland melet i, og saml dejen, så godt du kan.

3. Pisk æggene sammen med en gaffel, og kom dem i dejen, der æltes smidig og glat.

4. Læg dejen i en skål, dæk med husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i en ½ times tid.

5. Rul dejen ud i 3 mm’s tykkelse på et meldrysset bord, og stik små hjerter (ca. 5 cm i diameter) ud. Der bliver ca. 130 hjerter af dejen.

6. Læg hjerterne på bageplader med bagepapir, og bag dem i ca. 7 min. ved 200 grader, til de er lysebrune i kanten – bag dem hellere for lidt end for meget.

7. Lad hjerterne køle af på en rist.

8. Kom lidt hindbærmarmelade på halvdelen af hjerterne, læg resten af hjerterne (de pæneste) ovenpå, og pynt med glasur og frysetørrede hindbær. Opbevar hindbærhjerterne i en kagedåse. De kan snildt holde sig 1 uge.

Tip: Lav hjerterne en dag eller to før, de skal spises. Så får de den helt rigtige konsistens.

Prøv også mine runde hindbærsnitter med spelt - KLIK HER