Hindbærsnitter
Bag én stor kage i ovnen, og skær den ud i fine snitter.
Jeg bliver aldrig træt af hindbærsnitter – og heller ikke af at bage nye variationer af den fantastiske tørkage! Denne gang har jeg bagt én stor hindbærsnitte i ovnen og først skåret den ud i mindre snitter, når den er blevet kold. Det gør processen noget mindre hektisk, end de snitter, jeg tidligere har bagt, hvor de straks efter bagning skæres ud og pyntes med glasur.
PRØV MIN OPSKRIFT PÅ HINDBÆRSNITTER MED SPELT – TRYK HER
PRØV MIN OPSKRIFT PÅ ABRIKOSSNITTER – TRYK HER
Dejen er heller ikke en almindelig mørdej, men nærmere en smuldredej med bl.a. havregryn, der giver lidt struktur.
Så nu er min hindbærsnitte-familie udvidet med endnu et medlem.
Ca. 20 stk.
Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: 20-25 min.
125 g hvedemel
1 spsk. vaniljesukker
¼ tsk. bagepulver
¼ tsk. salt
75 g farin
125 g havregryn
125 g smør (blødt)
200 g hindbærmarmelade
Glasur:
flormelis
citronsaft
rødbedesaft
Drys:
3 spsk. frysetørrede hindbær
1. Beklæd en bradepande (ca. 20x25 cm) med bagepapir.
2. Bland mel, vaniljesukker, bagepulver, salt, farin og havregryn i en foodprocessor. Tilsæt smør i små klatter, og kør til ensartet konsistens. Tag ca. 2 dl af dejen fra til at smuldre på oven på kagen.
3. Pres dejen ned i bunden af bradepanden i et jævnt lag. Fordél hindbærmarmeladen herpå, og smuldr til sidst de 2 dl gemt dej over marmeladen.
4. Bag kagen gylden ved 200 grader i 20-25 min. Afkøl helt på en bagerist.
5. Lav en glasur af flormelis, citronsaft og rødbedesaft, og pynt kagen hermed. Drys med frysetørrede hindbær, inden glasuren stivner, og skær kagen ud i ca. 20 små snitter. Opbevar snitterne i en lufttæt beholder – evt. med bagepapir imellem, så de ikke klistrer sammen.