Hindbærtærte

Hindbærtærte

Elegant og lækker tærte med fletværk og sukkerdrys.

1 stk., 6 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Bagetid: 40 min.
  • 200 g mel
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 125 g smør
  • 1 æg
  • evt. lidt koldt vand
  • Fyld:
  • 4 spsk. cremepulver til kagecreme
  • ca. 200 g friske hindbær
  • 75 g sukker
  • Pensling:
  • 1 æg
  • Pynt:
  • tesukker

  1. Kør mel, sukker, vaniljesukker og smør sammen i foodprocessoren. Tilsæt gradvis sammenpisket æg og evt. lidt vand, til dejen samler sig. Læg den koldt i mindst 1 time.
  2. Rul den ud, og læg ca. ⅔ af den i bunden af en 18 cm’s form. Drys bunden med cremepulver, hæld bærrene ovenpå, og drys med sukker. Rul resten af dejen ud, skær den i strimler, og flet dem over fyldet.
  3. Pensl med sammenpisket æg, drys med tesukker.
  4. Bag kagen ved 180 grader i ca. 40 min.
  5. Tip: Servér evt. med flødeskum, is eller cremesovs.