Hjemmebagte Oreo-kiks
Skønne Oreos, der er nemme at bage, og som smager endnu bedre end de færdigkøbte!
15 stk.
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Bagetid: 12 min.
- Dej:
- 175 g hvedemel
- 50 g kakao
- 1 tsk. bagepulver
- ¼ tsk. salt
- 100 g smør (blødt)
- 100 g farin
- 100 g sukker
- 1 æg
- 1 tsk. vaniljesukker
- Creme:
- 75 g blødt smør
- 1 tsk. vaniljesukker
- 150 g flormelis
Sådan bage du selv OREOS
- Sigt mel, kakao og bagepulver sammen, og tilsæt salt.
- Pisk smør, farin og sukker cremet, og pisk æg og vaniljesukker i. Rør melblandingen i dejen.
- Form dejen til ca. 30 kugler (á ca. 20 g), og læg dem med god plads på 2 bageplader med bagepapir. Tryk dem flade – brug evt. et cookiestempel.
- Bag kagerne ved 180 grader varmluft i ca. 12 min. Lad dem køle af på pladen i 5 min., og flyt dem så over på en rist til afkøling.
- Creme: Pisk smørret luftigt i 1 min. med en håndmikser, og pisk vaniljesukkeret i. Sigt flormelissen, og pisk den i smørret ved lav hastighed. Pisk cremen luftig i 1 min. ved høj hastighed.
- Læg kagerne sammen 2 og 2 med en skefuld smørcreme imellem.