Hjemmebagte tebirkes

Hjemmebagte tebirkes

Lækre hjemmebagte tebirkes - det er slet ikke så svært selv at bage lækre tebirkes derhjemme. Her får du opskriften...

12-14 stykker

Total:15 minutter

Ingredienser

  • Hjemmebagte tebirkes
  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 100 g smør
  • 450-500 g mel
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 2 æg
  • 1 dl kvark (fromage blanc)
  • Remonce:
  • 100 g marcipan
  • 100 g smør
  • 4 spsk. rørsukker
  • æg til pensling
  • birkes til drys

Sådan bager du tebirkes

  1. Lun mælken, og rør gæren ud. Rør æggene i. Smuldr smørret i halvdelen af melet. Tilsæt gærblandingen sammen med salt og sukker, æg og kvark. Ælt resten af melet i dejen. Ælt dejen på bordet, til den er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted ca. 45 min.
  2. Slå dejen ned, og rul den ud i et rektangel på et melstrøget bord. Skær smørret i tynde skiver, og fordel det på 2/3 af dejen. Riv marcipanen ud over smørret, og drys med rørsukker. Læg den sidste tredjedel mod midten, og fold resten over. Nu ligger dejen i tre lag.

Sådan bager du tebirkes

  1. Drys godt med mel på bordet. Rul dejen ud igen til et rektangel. Gentag med at folde dejen sammen igen i tre lag. Rul til slut dejen til en 30 x 60 cm plade, og fold den på samme måde i tre lag på den lange led. Skær den ud i 12-14 stykker.
  2. Læg tebirkes på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve til dobbelt størrelse ca. 30 min. Pensl med sammenpisket æg, og drys med birkes. Bag dem i en 225 gr. varm ovn i ca. 15 min. Afkøl dem på en bagerist.