Hjemmelavet gazpacho
Den kolde suppe mætter og forfrisker, og så er den nem at have med sig på jobbet.
1 person
Ingredienser
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. olivenolie eller krydderolie
- 1 skive toastbrød (30 g)
- 300 g stilktomater
- 100 g agurk
- 75 g rød peberfrugt
- 50 g forårsløg
- 1 dl vand
- salt og peber
- Pres hvidløgsfeddet, og bland det med olie. Skær brødet itern, og vend brødternene i olien. Rist dem sprøde og tørre ved125 gr. i ovnen (lav gerne en større portion), drys med salt ogkøl af.
- Gør grønsagerne i stand. Skær tern af tomat, agurk og pebersamt tynde skiver forårsløg til pynt. Skær resten i grove tern,og blend det hele sammen. Fortynd med lidt vand, og smag tilmed salt og peber.
- Server med hvidløgscroutoner og tern af grønt.
- Energi pr. person: 1075 kilojoule (250 kcal)Energifordeling:Protein: 7 g – 11 %Kulhydrat: 41 g – 65 %Fedt: 7 g – 23 %