Opskrift på hjemmelavet gløgg

Hjemmelavet gløgg

Ahhh, så er det rigtig tid til julehygge med dem, du holder allermest af. Her har vi lavet hjemmelavet gløgg med masser af smag fra appelsin, nelliker, rosiner og mandler.

6 glas gløgg

Total:30 minutter

Ingredienser

  • Ekstrakt til gløgg:
  • 4 dl vand
  • saft og skal af 1 appelsin
  • saft og skal af 1 citron
  • 2 dl sukker
  • 3 hele nelliker
  • 2 kanelstænger 
  • Desuden:
  • 1 flaske kraftig rødvin
  • 100 g soltørrede tranebær el. rosiner
  • 100 g mandler
  • evt. ½ dl rom el. cognac

Sådan gør du

  1. Kom alle ingredienserne til ekstrakten i en gryde, og kog dem sammen 10 min. Si den gennem en sigte.
  2. Varm rødvin og ekstrakt op i en gryde, det må ikke koge. Tilsæt tranebær, mandler og til sidst evt. rom.

Vidste du...

Gløggen stammer fra Sverige og kom først for alvor ind i den danske julefejring i løbet af 1940'erne sammen med en række andre svenske juletraditioner.

Gløgg er vin eller brændevin afbrændt i sukker og tilsat rosiner, mandler og krydderier.

Ordet stammer fra det svenske glögg, der egentlig er en sammentrækning af 'glödgad dryck' – dvs. en glødet eller afbrændt drik.

Kilde: Hjemmets store juleleksikon