Hjemmelavet gløgg
Ahhh, så er det rigtig tid til julehygge med dem, du holder allermest af. Her har vi lavet hjemmelavet gløgg med masser af smag fra appelsin, nelliker, rosiner og mandler.
6 glas gløgg
Total:30 minutter
Ingredienser
- Ekstrakt til gløgg:
- 4 dl vand
- saft og skal af 1 appelsin
- saft og skal af 1 citron
- 2 dl sukker
- 3 hele nelliker
- 2 kanelstænger
- Desuden:
- 1 flaske kraftig rødvin
- 100 g soltørrede tranebær el. rosiner
- 100 g mandler
- evt. ½ dl rom el. cognac
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne til ekstrakten i en gryde, og kog dem sammen 10 min. Si den gennem en sigte.
- Varm rødvin og ekstrakt op i en gryde, det må ikke koge. Tilsæt tranebær, mandler og til sidst evt. rom.