Hjemmelavet ravioli med salvie, ricotta og citronskal

Hjemmelavet ravioli med salvie, ricotta og citronskal

Superlækker hjemmelavet ravioli, som kan varieres på et utal af måder. Husk citron-smørret.

4

Total:1 time

Ingredienser

  • Pastadej:
  • 400 g durumhvedemel, fint
  • 4 store æg
  • fyld:
  • 250 g frisk ricotta
  • 1 bundt frisk salvie
  • ca 100 g fintrevet parmesan
  • friskkværnet peber
  • 1 usprøjtet citron, fintrevet citronskal herfra
  • salvie-citronsmør:
  • 100 g smør
  • 15 friske salvieblade
  • revet citronskal

Sådan laver du ravioli:

  1. Begynd med at lave pastadejen. Hæld melet op i en stor skål, og lav en fordybning i midten. Slå æggene ud i fordybningen, og saml forsigtigt dejen sammen. Æltes den med håndkraft i ca ti minutter, til den er blank og smidig. Lad dejen hvile tildækket i mindst en halv time under et fugtigt klæde.
  2. Forbered imens fyldet ved at hakke salviebladene (uden stilke) fint, og bland dem med ricotta og parmesan. Smag til med citronskal, friskkværnet peber og evt en smule salt.
  3. Rul pastadejen ud så tyndt som overhovedet muligt, helst ikke tykkere end 1 mm, og tryk cirkler på ca 8 cm i diameter ud med et glas. Fordel en lille skefuld af fyldet på cirklens ene halvdel, og fold den anden ind over. Har siderne svært ved at fæstne, så kør en finger med lunket vand rundt i kanten, før du presser den sammen med takkerne på en gaffel.
  4. Kog raviolierne i 3-4 minutter i velsaltet, spilkogende vand.
  5. Smelt imens smørret på en pande, og tilsæt salvieblade og citronskal. Steg salviebladene let sprøde, og vend de friskkogte raviolier i smørret.
  6. Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter