Hjerter i flødesovs

Hjerter i flødesovs

Stegte hjerter i flødesovs er efterhånden blevet en sjælden spise, og det selv om hjerterbåde er billig og sund mad.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Stegetid: 1½-2 timer
  • Fryse-egnede
  • 1 kalvehjerte (eller 3 svinehjerter)
  • salt og peber
  • 1 stort bdt persille
  • 2 skiver røget spæk (fintstrimlet)
  • 3 spsk smør
  • 1 løg (delt i kvarter)
  • 4 dl bouillon
  • 2 dl piskefløde
  • 2 spsk mel
  • evt. kulør

  1. Skær hjerterne op ogrens dem grundigt forstørknet blod. Skærogså tykke årestammeraf.
  2. Gnid hjerterne med saltog peber. Skyl persillengodt og kom den ihjerterne sammen medfintstrimlet spæk. Bindomkring med kødsnor.
  3. Brun hjerterne i smørreti en tykbundet gryde.Brun også løgene.Hæld bouillon og flødeved og krydr med saltog peber. Læg låg pågryden og lad hjerternesnurre i ca. 1½ time, ellertil de er godt møre.Vend dem jævnligt.
  4. Tag hjerterne op, si væden,bring den i kog ogjævn den til sovs. Skærhjerterne i skiver ogservér dem med sovsen,kogte grønsagerog/eller kartoffelmosog ”surt”.