Hjerter i flødesovs
Stegte hjerter i flødesovs er efterhånden blevet en sjælden spise, og det selv om hjerterbåde er billig og sund mad.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Stegetid: 1½-2 timer
- Fryse-egnede
- 1 kalvehjerte (eller 3 svinehjerter)
- salt og peber
- 1 stort bdt persille
- 2 skiver røget spæk (fintstrimlet)
- 3 spsk smør
- 1 løg (delt i kvarter)
- 4 dl bouillon
- 2 dl piskefløde
- 2 spsk mel
- evt. kulør
- Skær hjerterne op ogrens dem grundigt forstørknet blod. Skærogså tykke årestammeraf.
- Gnid hjerterne med saltog peber. Skyl persillengodt og kom den ihjerterne sammen medfintstrimlet spæk. Bindomkring med kødsnor.
- Brun hjerterne i smørreti en tykbundet gryde.Brun også løgene.Hæld bouillon og flødeved og krydr med saltog peber. Læg låg pågryden og lad hjerternesnurre i ca. 1½ time, ellertil de er godt møre.Vend dem jævnligt.
- Tag hjerterne op, si væden,bring den i kog ogjævn den til sovs. Skærhjerterne i skiver ogservér dem med sovsen,kogte grønsagerog/eller kartoffelmosog ”surt”.