Hvedekernesalat med friske rejer
Lækker frokostsalat, du nemt kan variere ved at erstatte hvedekernerne med f.eks. perlebyg eller perlerug.
4
Ingredienser
- 350 kcal pr. portion
- 100 g hvedekerne
- 200 g grønne bønner
- 100 g bladselleri
- 100 g fennikel
- 1 pære
- 100 g blåbær
- ½ dl olivenolie
- 2 spsk vineddike
- salt og peber
- 600 g rejer
- citron og brøndkarse til pynt
Sådan gør du:
- 1.Hæld hvedekernerne i en sigte, og skyl dem i koldt vand.
- 2. Kog hvedekernerne i en gryde i ca. 25-30 minutter. Der må gerne være lidt bid i kernerne, når de er kogt. Lad dem trække i ca. 10 minutter under låg. Hæld hveden til afdrypning i en sigte.
- 3. Skyl og snit bladselleri, fennikel og pære.
- 4. Blancher bønnerne i et minuts tid i kogende vand.
- 5. Rør dressing af olie, vineddike, salt og peber.
- 6. Vend grøntsagerne, pære og blåbær sammen med den lune hvede i dressingen.
- 7. Pynt salaten med friske rejer, skiver af citron og brøndkarse.
- Få mere inspiration til lækker madlavning på ALTfordamerne.dk/opskrifter