Hvedekrans med nutellafyld

Hvedekrans med nutellafyld

Denne grove krans er perfekt til brunch eller på søndagens morgenbord.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Hævetid: 2 timer
  • Bagetid: 25 min.
  • Fryse-egnet
  • Dej:
  • 15 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 tsk salt
  • 125 g fuldkornshvedemel eller rugmel
  • ca. 200 g hvedemel
  • Fyld:
  • 125 g Nutella
  • Pynt:
  • 1 æg
  • evt. perlesukker

  1. Rør gæren ud i lunkentvand og tilsæt salt ogde to slags mel. Rør dejengodt igennem til enklistret dej. Dæk skålenløst med film eller etfugtigt viskestykke oglad dejen hæve 1 timeved stuetemperatur.
  2. Slå dejen ned og ladden hæve ½ time mere.Vend dejen ud på etmeldrysset bord ogdrys lidt mel over. Ruldejen ud til et rektangelpå ca. 25x50 cm.
  3. Smelt Nutellaen i enlille gryde ved megetsvag varme eller i enskål i mikroovnen. Smørdet på dejen, men ladde lange kanter værefri. Rul dejen sammensom en roulade og lægden som en krans på enbageplade med bagepapir.Knib samlingensammen med fingreneog lad kransen hæve tildækketi 20-30 min.
  4. Varm ovnen op til 225grader eller 200 gradervarmluft.Pensl kransen medsammenpisket æg ogdrys evt. med perlesukker.Klip eller skærridser i kransen medca. 4 cm’s mellemrum,og bag kransen midt iovnen 20-25 min.
  5. Sæt kransen til afkølingpå en rist og nyd denlun eller afkølet.
  6. OBS:
  7. Jeg plejer ikkeat anbefale speciellevaremærker, men jeghar bagt denne kransbåde med Nutella og etandet lignende produkt– og opskriften duedekun med Nutella.