Hvedekrans med nutellafyld
Denne grove krans er perfekt til brunch eller på søndagens morgenbord.
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Hævetid: 2 timer
- Bagetid: 25 min.
- Fryse-egnet
- Dej:
- 15 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 1 tsk salt
- 125 g fuldkornshvedemel eller rugmel
- ca. 200 g hvedemel
- Fyld:
- 125 g Nutella
- Pynt:
- 1 æg
- evt. perlesukker
- Rør gæren ud i lunkentvand og tilsæt salt ogde to slags mel. Rør dejengodt igennem til enklistret dej. Dæk skålenløst med film eller etfugtigt viskestykke oglad dejen hæve 1 timeved stuetemperatur.
- Slå dejen ned og ladden hæve ½ time mere.Vend dejen ud på etmeldrysset bord ogdrys lidt mel over. Ruldejen ud til et rektangelpå ca. 25x50 cm.
- Smelt Nutellaen i enlille gryde ved megetsvag varme eller i enskål i mikroovnen. Smørdet på dejen, men ladde lange kanter værefri. Rul dejen sammensom en roulade og lægden som en krans på enbageplade med bagepapir.Knib samlingensammen med fingreneog lad kransen hæve tildækketi 20-30 min.
- Varm ovnen op til 225grader eller 200 gradervarmluft.Pensl kransen medsammenpisket æg ogdrys evt. med perlesukker.Klip eller skærridser i kransen medca. 4 cm’s mellemrum,og bag kransen midt iovnen 20-25 min.
- Sæt kransen til afkølingpå en rist og nyd denlun eller afkølet.
- OBS:
- Jeg plejer ikkeat anbefale speciellevaremærker, men jeghar bagt denne kransbåde med Nutella og etandet lignende produkt– og opskriften duedekun med Nutella.