Nem hvid gløgg med æblejuice
Det behøver ikke tage lang tid at lave en god gløgg – kun lidt planlægning. Begynd et par timer før gæsterne ankommer, så er der skøn, varm gløgg senere på dagen.
4 personer
Total:30 minutter
Arbejdstid:10 minutter
Ingredienser
- 50 g lyse rosiner
- 2 dl Calvados
- 2 kanelstænger
- 5 kardemommefrø
- 1 lille tsk nelliker
- 1 flaske hvidvin
- Lidt brun farin
- 50 g smuttede mandler
- 1 æble
Sådan gør du
- Kom rosinerne i en skål og hæld Calvados over. Lad dem trække ca. 1 time.
- Kom krydderier og hvidvin i en gryde og varm op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen, tilsæt rosiner i Calvados og lad gløggen trække et par timer – eller så længe du har tid til.
- Ved servering varmes gløggen op. Smag til med lidt brun farin og tilsæt smuttede mandler.
- Skær æblerne i skiver og fordel i glas. Hæld gløgg over og nyd.