Hvid gløgg

Nem hvid gløgg med æblejuice

Det behøver ikke tage lang tid at lave en god gløgg – kun lidt planlægning. Begynd et par timer før gæsterne ankommer, så er der skøn, varm gløgg senere på dagen.

4 personer

Total:30 minutter

Arbejdstid:10 minutter

Ingredienser

  • 50 g lyse rosiner
  • 2 dl Calvados
  • 2 kanelstænger
  • 5 kardemommefrø
  • 1 lille tsk nelliker
  • 1 flaske hvidvin
  • Lidt brun farin
  • 50 g smuttede mandler
  • 1 æble

Sådan gør du

  1. Kom rosinerne i en skål og hæld Calvados over. Lad dem trække ca. 1 time.
  2. Kom krydderier og hvidvin i en gryde og varm op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen, tilsæt rosiner i Calvados og lad gløggen trække et par timer – eller så længe du har tid til.
  3. Ved servering varmes gløggen op. Smag til med lidt brun farin og tilsæt smuttede mandler.
  4. Skær æblerne i skiver og fordel i glas. Hæld gløgg over og nyd.