Hvid Nutella opskrift

Der findes (måske) en hvid Nutella... Og vi er vilde med det

Hvid Nutella? Ja, det er åbenbart en ting i Australien...

Her på ALT.dk har vi før skelet til Australien efter lækre (og måske også lidt spøjse) opskrifter, som for eksempel iskaffen med brusog nu er det sørme sket igen.

For i disse dage går en HVID version af den klassiske Nutella sin sejrsgang over de sociale medier Down Under, og det lyder næsten for godt til at være sandt. Og det er det måske også...

For forhistorien er, at inkarnerede Nutella-fans verden over fra tid til anden har spottet den hvide Nutella i forskellige butikker, men at den aldrig officielt er sat i produktion. Måske netop derfor har den hvide Nutella har fået tilnavnet “unicorn of the snack world” – altså snackverdenens enhjørning. Fordi den måske/måske ikke findes og fordi man den har en helt særlig magi over sig.

Men altså findes den hvide Nutella i virkeligheden? Og hvis den gør, HVOR kan man så købe den? Det er det, de går amok over på de sociale medier lige nu i Australien.

Og for at gøre en lang historie kort, så NEJ, den hvide Nutella kan IKKE købes nogen steder, men den australske instagram konto The Snack Controller  delte i maj deres bud på, hvordan man SELV laver hvid Nutella. Og det er faktisk slet ikke så svært – ifølge dem, skal du blot bruge hvid chokolade, Kinder Schoko bons, hasselnøddesmør og vegetabilsk olie – f.eks. solsikkekerne.

Den oprindelig opskrift stammer fra en tysk instagrammer, der har en, skal vi kalde den en MEGET SØD  instagram-profil. Her deler hun masser af skønne opskrifter på søde hjemmelavede sager – blandt andet den hvide Nutella. Du kan se hendes opskrift her:

Hvis du ikke er så skarp til tysk, har vi oversat her:

Opskrift på hvid Nutella

200 gram hvid chokolade

187,5 gram Milk Mäuse – tyske choko-mus, som så vidt vi ved, ikke kan købes herhjemme. Du kan også bruge Kinder Schoko Bons, som er lettere at få fat i.

20 teskefulde planteolie

35 gram (hassel)nøddesmør

Sådan gør du:

  • Mix de to chokolader sammen med olien i en blender, så det får en lind og cremet konsistens.
  • Tilsæt til sidst nøddesmøret og blend lidt mere.
  • Fyld på rene glas og lad blandingen stå og stivne et par dage... (hvis du har tålmodighed til det) - og spis. 

Vi tænker, at den hvide Nutella kan bruges til alt det, du elleres ville bruge den almindelige Nutella til. Dette inkluderer selvfølgelig også at spise den direkte fra glasset med en ske.