Hybensuppe med lækkert tilbehør

Hybensuppe med lækkert tilbehør

Lækker og anderledes dessert.

Ingredienser

  • Til 2 personer
  • Arbejdstid: 20 min.
  • Kogetid: 20 min.
  • Fryse-egnet
  • 175 g friske hyben
  • 3/4 liter vand
  • ca. 3 spsk sukker
  • 1 spsk citronsaft
  • evt. kartoffelmel
  • Tilbehør:
  • Flødeskum og kammerjunkere.

  1. Pluk blomst og stilk af de skyllede hyben og kog dem møre i vand – ca. 20 min. Pres dem gennem en sigte over i en ren gryde (kassér skaller og frø).
  2. Smag suppen til med sukker og citronsaft og kog den igennem. Tag gryden af varmen og jævn evt. suppen med kartoffelmel udrørt i koldt vand.
  3. Servér suppen varm, lun eller afkølet i dybe tallerkner med flødeskum og kammerjunkere.