Påskesmåkager

Hyggelige påskesmåkager

Børn elsker at hygge, så ta’ dem med i køkkenet op til påske. Detbehøver jo ikke kun være til jul, at man bager småkager og pynter dem.

(ca. 25 store småkager, afhængig af størrelsen)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Hviletid: 1 time
  • Bagetid: 8-10 min.
  • Dejen er fryse-egnet
  • Kagerne opbevares i en kagedåse eller lufttæt beholder
  • 200 g smør (koldt i små stykker)
  • 300 g hvedemel
  • 100 g flormelis
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 stang vanilje
  • 1 tsk citronskal (fintrevet)
  • 1 stort æg
  • Evt. en lille smule koldt vand
  • Pynt:
  • 50 g flormelis
  • 1-2 tsk æggehvide eller vand
  • evt. sukkerkugler, kagekrymmel og små søde påskeæg

  1. Smuldr smør og mel– evt. i en foodprocessor.Tilsæt flormelis,kardemomme, vaniljekorn og citronskal. Tryk dejen sammen medæg og evt. lidt koldt vand. Tryk den lidt flad og læg den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
  2. Del evt. dejen i 2-3 portionerog tag en portionud ad gangen, så dejenikke bliver for varm. Rul dejen ud, ca. 2 mmtyk. Stik den ud i enklefigurer, f.eks. som påskeæg eller påskekyllinger.Lav evt. skabeloneraf papir efter figurerne her på siden og skær rundt om dem med en lille kniv.
  3. Læg kagerne på bagepapir på en bageplade. Sæt pladen i midtenaf en 200 grader varm ovn og bag kagerne ca. 8 min., til de er letlysebrune i kanten. Lad dem køle af på enbagerist.
  4. Pynt:Rør flormelis medæggehvide eller vand. Rør det til en tyktflydende masse. Smør glasuren på småkagerne med en ske eller hæld den i en sprøjtepose medet lille hul i spidsenog tegn mønstre med den. Som sprøjteposekan bruges en plasticpose, hvor der er klippet et lillehul i det ene hjørne.Pynt med kugler,krymmel eller påskeæg,inden glasuren stivner.
  5. SKABELON TIL PÅSKESMÅKAGER - KLIK HER