Indbagt is

Indbagt is: Lækker Baked Alaska

Denne smukke dessert vækker helt sikkert barndomsminder hos mange.

Baked Alaska

Denne smukke dessert vækker helt sikkert barndomsminder hos mange. Det luftige lag hvide marengs gemmer på indbagt is, og fordi vi snyder lidt og køber både bunde og is, tager desserten ikke lang tid at lave.

Tid: ca. 25 min. plus frysetid

(4 pers.)

2 lagkagebunde

ca. 1 liter vaniljeis

4 bageringe, ca. 6 cm i diameter og 5 cm høje

Italiensk marengs:

150 g sukker

¾ dl vand

3 pasteuriserede æggehvider

créme brûlèe brænder

1. Udstik lagkagebundene, så de passer i størrelsen til de 4 forme. Du skal bruge 8 bunde i alt.

2. Tag isen ud af fryseren. Beklæd de 4 forme, inklusive bundene, med husholdningsfilm. Stil formene på et skærebræt (der kan være i fryseren), og fyld formene med vaniljeis. Glat overfladen, og dæk formene til. Stil isen i fryseren, og lad dem stå, indtil isen er helt frossen.

3. Lav nu marengsen. Kom sukker og vand i en gryde, og kog, til massen har konsistens som en sirup og danner store bobler. Pisk æggehviderne stive, imens det koger. Tilsæt sukkerlagen i en tynd stråle, mens der piskes. Pisk marengsen ved god hastighed, til den er helt skinnende, blød og fyldig.

4. Tag formene med isen ud af fryseren. Varm dem let mellem hænderne, så isen slipper formen.

5. Fordel nu på 4 tallerkener: en lagkagebund, is og slut med en lagkagebund.

6. Dekorer kagerne med marengsen, så den dækker helt og isolerer isen. Brænd nu forsigtigt marengsen med en créme brûlèe brænder, til den er gylden. Server straks.

TIP:

Hvis du ikke har bageringe, kan du lave en stor islagkage i stedet for fire små!


► SE OGSÅ: Citronfromage-is med pistacier

► SE OGSÅ: Issandwich med mango

► SE OGSÅ: Nem vandmelon-is