Indiske kartofler med æg

Indiske kartofler med æg

En smagfuld og indisk inspireret opskrift på kartofler med æg.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Koge-/stegetid: 35 min.
  • 6 æg
  • ½ kg kartofler
  • 75 g smør
  • salt
  • 1 løg
  • ½ tsk. spidskommen
  • ½ tsk. chilipulver
  • 1 fed hvidløg
  • 2-3 tomater
  • 2 tsk. stærk karry
  • 1 dl kokosmel
  • Drys: 1 håndfuld ­friske koriander (eller ­persille)

  1. Kog kartoflerne møre i ca. 20 min. i letsaltet vand. Pil dem. Skær kartoflerne i terninger på ca. 2x2 cm.
  2. Klaret smør: Smelt smørret ved svag varme, så der kommer bundfald. Kassér bundfaldet.
  3. Hak løgene, og steg dem klare i smør. Tilsæt spidskommen, chili og knust hvidløg. Steg under omrøring i et par min.
  4. Kom terninger af tomater og kartofler i retten sammen med karry. Lad retten småsimre i 5 min. Tilsæt lidt vand, hvis den bliver for tør.
  5. Rist kokosmel gyldent på en tør pande, og rør det i retten. Smag til med salt.
  6. Kog æggene smilende i 7-8 min. Pil æggene, og skær dem i halve.
  7. Fordél æggene på retten, og drys med koriander.