Ingefær-lemonade
Forfriskende på en varm sommerdagog til asiatiske retter.
1 kande
Ingredienser
- 1 dl friske mynteblade
- 30 g friskskrællet ingefær i tynde skiver
- 1 dl ahornsirup eller rørsukker
- 1 l kogende vand
- 1½ dl friskpresset citronsaft
- evt. lidt sukker
- Pynt:
- evt. lime-, citron- og appelsinskiver af usprøjtede frugter
- isterninger
- Kom mynteblade, ingefærskiverog ahornsirup i en skål, derkan tåle varme. Hæld kogendevand over, og lad det trække30 min. Pres ingefærskivernemed bagsiden af en ske, såsaften kommer ud. Si blandingenover i en kande. Tilsætcitronsaft, og smag til, måskeskal der tilsættes lidt sukker.
- Afkøl lemonaden helt i køleskabet.Kom skiver af lime,citron og appelsin i glas sammenmed isterninger. Hældlimonaden over.