Ingefær-lemonade

Ingefær-lemonade

Forfriskende på en varm sommerdagog til asiatiske retter.

1 kande

Ingredienser

  • 1 dl friske mynteblade
  • 30 g friskskrællet ingefær i tynde skiver
  • 1 dl ahornsirup eller rørsukker
  • 1 l kogende vand
  • 1½ dl friskpresset citronsaft
  • evt. lidt sukker
  • Pynt:
  • evt. lime-, citron- og appelsinskiver af usprøjtede frugter
  • isterninger

  1. Kom mynteblade, ingefærskiverog ahornsirup i en skål, derkan tåle varme. Hæld kogendevand over, og lad det trække30 min. Pres ingefærskivernemed bagsiden af en ske, såsaften kommer ud. Si blandingenover i en kande. Tilsætcitronsaft, og smag til, måskeskal der tilsættes lidt sukker.
  2. Afkøl lemonaden helt i køleskabet.Kom skiver af lime,citron og appelsin i glas sammenmed isterninger. Hældlimonaden over.