Iskage med jordbær og marengs

Iskage med jordbær og marengs

Lav en lækker islagkage i rødt og hvidt. Lav den dagen i forvejen, den er nem, men har brug for en del hvile- og frysetid.

1 kage til 8-10 personer

Total:2 timer

Marengsbunde:

  • 4 æggehvider
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 knsp. salt
  • 150 g sukker
  • 500 g jordbær
  • 2 blade husblas
  • 100 g sukker
  • 1 dl vand
  • 2-3 tsk. citronsaft
  • 100 g sukker
  • 1½ dl vand
  • 4 æggeblommer
  • 1 stang vanilje
  • ¼ liter piskefløde
  • 250 g jordbær og jordbærpuré

Sådan gør du

  1. Marengsbunde: Tænd ovnen på 110 grader. Tegn 2 cirkler på bagsiden af 2 stykker bagepapir – brug en springform (22 cm) som skabelon.
  2. Pisk æggehviderne skummende.
  3. Tilsæt citronsaft og salt, og pisk hviderne stive. Pisk sukkeret i lidt ad gangen, til det bliver en glat og blank marengs.
  4. Fordel dejen i de 2 cirkler ca. 1 cm fra den tegnede kant, da dejen flyder lidt ud. Sæt pladerne i ovnen i ca. 2 timer.
  5. Sluk ovnen, sæt lågen på klem, og lad bundene tørre i et par timer.
  6. Jordbærpuré: Skyl og nip jordbærrene. Læg husblassen i blød i koldt vand. Kog sukker og vand til en lage.
  7. Blend jordbær og varm sukkerlage til puré, og smag til med citronsaft. Knug vandet af husblassen, og smelt den i den lune puré. Sæt puréen i køleskab.
  8. Iscreme: Kog sukker og vand til en lage. Pisk æggeblommer og vaniljekorn sammen i en skål, og pisk den kogende sukkerlage i i en tynd stråle.
  9. Fortsæt med at piske i 5-6 min., til det bliver en tyk creme. Pisk fløden til skum, og vend den i æggecremen. 
  10. Vend ⅔ af jordbærpuréen sammen med halvdelen af iscremen. Gem resten af jordbærpuréen til pynt. For springformen med plastfilm, og læg en marengsbund i bunden.
  11. Læg jordbæriscremen ovenpå, og dæk med en marengsbund. Hæld vaniljeiscremen ovenpå, og glat overfladen. Sæt formen i fryseren i mindst 6 timer, og gerne til næste dag.
  12. Servering: Tag iskagen ud af formen, og pynt med jordbærpuré og friske jordbær.