Islagkage med grønne kys

Islagkage med grønne kys

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Bagetid: 2 timer
  • Frysetid: 6 timer
  • Fryse-egnet
  • (1 kage til 8-10 personer)
  • Marengsbunde:
  • 6 store æggehvider, 2 dl
  • 1/4 tsk citronsaft eller eddike
  • 1 knsp salt
  • 200 g sukker
  • 1 /2 tsk vaniljesukker
  • Rabarberfyld:
  • 1 stort bdt rabarber, 500 g
  • 100 + 50 g sukker
  • ½ dl vand
  • 2 + 2 spsk citronsaft
  • 6 æggeblommer
  • 1 /4 l piskefløde
  • 1/2 tsk vaniljesukker
  • Pynt: jordbær og evt. citronmelisse

  1. Tænd ovnen på 125 grader.
  2. Tegn 3 cirkler på 3 stykker bagepapir på bageplader – brug en springform på ca. 20-22 cm som skabelon.
  3. Pisk æggehviderne skummende. Tilsæt citronsaft og salt og pisk hviderne stive. Pisk sukkeret i lidt ad gangen, til det bliver en glat og blank marengs.
  4. Pisk vaniljesukker i og fordel dejen i de 3 cirkler. Smør dem jævne med en palet, træk evt. lidt mønster med en gaffel og sæt pladerne i ovnen ca. 2 timer. Sluk ovnen, sæt lågen på klem og lad bundene tørre et par timer.
  5. Vask rabarberne og skær dem i små stykker. Vend dem sammen med 100 g sukker, vand og 2 spsk citronsaft og giv dem et opkog under låg. Tag låget af og lad rabarberne koge møre – ca. 15 min. Rør af og til.
  6. Pisk æggeblommer, 2 spsk citronsaft og 50 g sukker sammen i en gryde og pisk oversvag varme (eller vandbad), til det tykner – det må IKKE koge. Hæld cremen over i en skålog lad den afkøle.
  7. Hæld kompotten over i en skål og lad den blive helt kold.
  8. Pisk fløde og vanilje til skum.Vend æggeblommecremeni rabarberkompotten og vend flødeskummet i.
  9. Læg en marengsbund i en springform (skær den evt. lidt til) og fordel halvdelen af rabarbercremen på bunden.Fortsæt med marengs og creme og sæt kagen i fryseren min. 6 timer – og gerne natten over.Tag kagen ud af fryseren 20-30 min. før servering og anret den på et fad.
  10. Pynt med friske jordbær og evt. citronmelisse.