Islagkage med grønne kys
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Bagetid: 2 timer
- Frysetid: 6 timer
- Fryse-egnet
- (1 kage til 8-10 personer)
- Marengsbunde:
- 6 store æggehvider, 2 dl
- 1/4 tsk citronsaft eller eddike
- 1 knsp salt
- 200 g sukker
- 1 /2 tsk vaniljesukker
- Rabarberfyld:
- 1 stort bdt rabarber, 500 g
- 100 + 50 g sukker
- ½ dl vand
- 2 + 2 spsk citronsaft
- 6 æggeblommer
- 1 /4 l piskefløde
- 1/2 tsk vaniljesukker
- Pynt: jordbær og evt. citronmelisse
- Tænd ovnen på 125 grader.
- Tegn 3 cirkler på 3 stykker bagepapir på bageplader – brug en springform på ca. 20-22 cm som skabelon.
- Pisk æggehviderne skummende. Tilsæt citronsaft og salt og pisk hviderne stive. Pisk sukkeret i lidt ad gangen, til det bliver en glat og blank marengs.
- Pisk vaniljesukker i og fordel dejen i de 3 cirkler. Smør dem jævne med en palet, træk evt. lidt mønster med en gaffel og sæt pladerne i ovnen ca. 2 timer. Sluk ovnen, sæt lågen på klem og lad bundene tørre et par timer.
- Vask rabarberne og skær dem i små stykker. Vend dem sammen med 100 g sukker, vand og 2 spsk citronsaft og giv dem et opkog under låg. Tag låget af og lad rabarberne koge møre – ca. 15 min. Rør af og til.
- Pisk æggeblommer, 2 spsk citronsaft og 50 g sukker sammen i en gryde og pisk oversvag varme (eller vandbad), til det tykner – det må IKKE koge. Hæld cremen over i en skålog lad den afkøle.
- Hæld kompotten over i en skål og lad den blive helt kold.
- Pisk fløde og vanilje til skum.Vend æggeblommecremeni rabarberkompotten og vend flødeskummet i.
- Læg en marengsbund i en springform (skær den evt. lidt til) og fordel halvdelen af rabarbercremen på bunden.Fortsæt med marengs og creme og sæt kagen i fryseren min. 6 timer – og gerne natten over.Tag kagen ud af fryseren 20-30 min. før servering og anret den på et fad.
- Pynt med friske jordbær og evt. citronmelisse.