Ispinde med rabarber og rosenblade
Når rabarberne begynder at dukke op, er det bare med at udnytte deres skønne smag i alt, hvad du kan finde på. De passer perfekt sammen med parfumerede rosenblade i en simpel is som her.
6-8 ispinde
Ingredienser
- 600 g rabarber
- 5 hele kardemommekapsler
- 1 vaniljestang
- 50 g tørrede rosenknopper
- 2 dl vand
- 150 g rørsukker
Sådan gør du
- Skær rabarberne i små stykker.
- Kom dem i en gryde med vand, kardemomme, rosenknopper og vaniljestang. Bring det til kogepunktet, og lad det koge 5 min ved jævn varme.
- Tilsæt sukker, og kog videre til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen, og lad det trække 45 min.
- Sigt saften igennem et klæde, og hæld på ispindeforme.
- Kom et par rosenblade i hver ispind. Sæt på køl, og nyd de forfriskende is på en lun forårsdag.