Italiensk landbrød

Italiensk landbrød

Det tager godt nok 2 dage at bage det italienske landbrød, men det er det hele værd.

12 hele tykke skiver

Ingredienser

  • Italiensk landbrød
  • Biga/fordej:
  • 150 g italiensk hvedemel type 00
  • 6 g frisk gær
  • 1 dl vand
  • Dej:
  • 3 dl lunkent vand
  • 15 g gær
  • 1 spsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 250 g fuldkornshvedemel/fuldkornsspeltmel
  • 250 g hvedemel

  1. Til fordejen: Kommelet i en skål, lav enfordybning, og smuldrgæren i. Tilsæt vand,og arbejd dejengradvist sammen, ogælt den helt glat. Dækskålen med plastfilm,og lad den stå lunt– ikke under 21 gr. –natten over.
  2. Næste dag: Rørbigaen med vand,gær, salt og olivenolie.Tilsæt melet lidtefter lidt, og ælt dejengodt, til den hængersammen. Tip den udpå bordet, og fortsætæltningen med melet,til den er glat. Komdejen i en skål, dækden med plastfilm,og lad den hæve i totimer.
  3. Ælt dejen igennem,form den til en kugle,og lad den hæve i enmeldrysset hævekurven time. Har du ikkeen hævekurv, kan dejenogså hæve på enplade med bagepapir.
  4. Bag brødet ved 250gr. i 20 min., dæmp såovnvarmen til 225 gr.,og bag yderligere 20min. Sæt en bradepandemed kogendevand i bunden af ovnenunder bagningen.Lad brødet afkøle påen bagerist.