Isvafler med hjemmelavet stracciatella

Italiensk stracciatella med saltkaramelsauce og jordbær

Du kender sikkert den klassiske italienske is stracciatella fra ferier sydpå - her har vi lavet den selv, og serverer den hjemmelavede is med en SKØN saltkaramelsauce på toppen. Få den lækre opskrift lige her:

Is til ca. 6 - 8 personer

Total:40 minutter

Ingredienser

  • 2 stænger vanilje
  • 6 dl piskefløde
  • 4 dl sødmælk
  • 8 æggeblommer, evt. past., som svarer til 4 af de små bægre
  • 175 g sukker
  • 100 g mørk chokolade
  • Saltkaramelsauce:
  • 175 g sukker
  • ½ dl vand
  • 2½ dl piskefløde
  • 3 spsk. sirup
  • 30 g smør
  • ¾ tsk. salt
  • Tilbehør:
  • Isvafler og jordbær

Sådan laver du Italiensk stracciatella med saltkaramelsauce og jordbær

  1. 1. Skrab vaniljekornene udaf stængerne. Kog fløde og mælk op med de tomme
  2. vaniljestænger, lad mælken trække 5 min. Tag vaniljestængerne op.
  3. 2. Pisk æggeblommerne med sukker og vaniljekorn, til det er cremet. Rør den varme mælkeblanding i æggeblommerne.
  4. 3. Kom blandingen tilbage i gryden. Varm langsomt op under omrøring ca. 6-8 min. til en letcremet konsistens, det sker ved 85 gr. Cremen må ikke koge.
  5. 4. Afkøl cremen, gerne i koldt vandbad, rør undervejs, så der ikke dannes skind. Køl cremen helt af i køleskab, hvis du bruger ismaskine.
  6. 5. Kom iscremen i en fryseegnet beholder eller ismaskine, og frys til is. Hvis du ikke bruger ismaskine, kan du mikse isen i en foodprocessor, når den er frosset til grødis, eller rør isen igennem flere gange under indfrysningen.
  7. 6. Hak og smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn. Fordel chokoladen i striber på bagepapir. Lad den stivne. Bræk chokoladen i mindre stykker, og rør dem i ismassen. Nu kan isen spises, eller den kan fryses igen, hvis den først skal serveres senere.
  8. 7. Kom sukker og vand i en gryde, og kog op, til det er smeltet og har en gylden
  9. farve. Undgå at røre i det undervejs. Tag gryden fra varmen, og kom fløde, sirup, smør og salt i. Kog op igen under omrøring til en jævn karamelsauce. Afkøl saucen.
  10. 8. Fyld isen i vafler. Dryp med karamelsauce, og pynt med jordbær.

TIP

Som altid med is smager det rigtig godt med flødeskum til :-)