Janssons fristelse

Janssons fristelse

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: ca. 45 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 200 g (ca. 1½ glas) ansjosfileter (drænet vægt)
  • 1 kg kartofler
  • 3 løg
  • lidt salt (ansjoserne salter meget)
  • friskkværnet peber
  • ½ l piskefløde
  • evt. 2-3 spsk smør (smeltet)
  • eller 50 g fast ost (revet)
  • Tilbehør:
  • evt. godt brød

  1. Skær ansjoserne i små stykker. Skræl kartoflerne og skær dem ud i stave som små pommes frites.
  2. Pil løgene og skær dem i tynde skiver fra top til rod.
  3. Bland ansjoser med kartofler og løg, og krydr med lidt salt og peber. Kom det hele i et ovnfast fad. Hæld fløden over, tilsæt evt. smør eller drys med revet ost.
  4. Sæt fadet i en 175 grader varm ovn i ca. 45 min., til kartoflerne er møre.
  5. Nydes gerne med øl og/eller snaps til.