Jordbær-cupcakes

Jordbær cupcakes

Det er lykkedes Hjemmet at lokke en lækker cupcakesopskrift ud af Kristian Vangsgaard, der i 2010 åbnede Agnes Cupcakes - Danmarks første cupcake-butik. Se mere på www.agnescupcakes.dk

8-12 stk. jordbær-cupcakes

Total:30 minutter

Jordbær cupcakes

  • 125 g smør
  • ½ dl sødmælk
  • 2 æg
  • 125 g mel
  • ½ tsk salt
  • korn af 1 stang vanilje
  • 125 g rørsukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g frosne jordbær
  • 250 g smør (saltet)
  • 1 stang vanilje (kornene)
  • 250 g flormelis
  • 100 g frosne jordbær (blendede og det er vigtigt, at al saften kommer med)
  • lidt citronsaft

Sådan laver du jordbær-cupcakes

  1. 1. Smelt smørret, tilsæt mælk og pisk æggene i et ad gangen.
  2. 2. Bland mel, salt, vanilje, rørsukker og bagepulver i en anden skål. Hæld derefter væsken i skålen lidt efter lidt, mens du rører. Rør, til dejen er glat.
  3. 3. Bland jordbærrene i og kom dejen i muffinforme foret med små papirforme.
  4. 4. Bag kagerne ved 200 grader i 15-20 min. Lad dem køle af i en times tid, inden de dekoreres med jordbær- frosting:
  5. 5. Lad smørret få stuetemperatur, tilsæt vaniljekorn og sigt flormelis heri.
  6. 6. Pisk, til frostingen er hvid, luftig og skummende. Herefter tilsættes blendede jordbær og citronsaft.
  7. 7. Frostingen er nu klar til at blive smurt på kagerne, der også kan pyntes med f.eks. kulørte sukkerperler. Kun fantasien sætter grænser.

Tip

Kristian Vangsgaard anbefaler at servere iskold mælk til.