Jordbær cupcakes
Det er lykkedes Hjemmet at lokke en lækker cupcakesopskrift ud af Kristian Vangsgaard, der i 2010 åbnede Agnes Cupcakes - Danmarks første cupcake-butik. Se mere på www.agnescupcakes.dk
8-12 stk. jordbær-cupcakes
Total:30 minutter
Jordbær cupcakes
- 125 g smør
- ½ dl sødmælk
- 2 æg
- 125 g mel
- ½ tsk salt
- korn af 1 stang vanilje
- 125 g rørsukker
- 1 tsk bagepulver
- 100 g frosne jordbær
- 250 g smør (saltet)
- 1 stang vanilje (kornene)
- 250 g flormelis
- 100 g frosne jordbær (blendede og det er vigtigt, at al saften kommer med)
- lidt citronsaft
Sådan laver du jordbær-cupcakes
- 1. Smelt smørret, tilsæt mælk og pisk æggene i et ad gangen.
- 2. Bland mel, salt, vanilje, rørsukker og bagepulver i en anden skål. Hæld derefter væsken i skålen lidt efter lidt, mens du rører. Rør, til dejen er glat.
- 3. Bland jordbærrene i og kom dejen i muffinforme foret med små papirforme.
- 4. Bag kagerne ved 200 grader i 15-20 min. Lad dem køle af i en times tid, inden de dekoreres med jordbær- frosting:
- 5. Lad smørret få stuetemperatur, tilsæt vaniljekorn og sigt flormelis heri.
- 6. Pisk, til frostingen er hvid, luftig og skummende. Herefter tilsættes blendede jordbær og citronsaft.
- 7. Frostingen er nu klar til at blive smurt på kagerne, der også kan pyntes med f.eks. kulørte sukkerperler. Kun fantasien sætter grænser.