Jordbærmuffins med mandelcrumble
Sprøde sommermuffins, der gemmer på både jordbær og chokolade. Så bliver det ikke meget bedre.
Tid: ca. 20 min. plus
bagetid (ca. 20 stk.)
100 g mørk chokolade
ca. 300 g jordbær
2 spsk. sukker
125 g sukker
125 g blødt smør
3 æg
225 g hvedemel
75 g kokosmel
2 tsk. bagepulver
2½ dl mælk
Crumble:
50 g groftvalsede havregryn
25 g hvedemel
50 g mandler
50 g sukker
1 knivspids salt
50 g smør
Tilbehør:
cremefraiche
2. Hak chokoladen groft.
3. Skyl og nip jordbærrene. Skær jordbærrene i små stykker, og læg dem i en skål. Drys de 2 spsk. sukker over.
4. Pisk sukker og smør godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen, mens der røres.
5. Bland mel med kokosmel og bagepulver, og rør det i dejen skiftevis med mælken. Vend til sidst jordbærrene i dejen.
6. Til crumbledejen blandes havregryn med mel, grofthakkede mandler, sukker, salt og smør i en foodprocessor eller med fingrene, til den ligner brødkrummer.
7. Fyld muffinsformene halvt op med kagedejen. Fordel nu chokoladen i midten. Top med resten af kagedejen, til formene er trekvart fyldte. Fordel crumbledejen på toppen af formene, og bag kagerne i midten af ovnen i ca. 20 min.
8. Afkøl kagerne, og server med cremefraiche.
LÆS OGSÅ: Skønne sommeropskrifter med jordbær
LÆS OGSÅ: Vafler med jordbær-ingefærsyltetøj