Jordbærmuffins med mandelcrumble

Jordbærmuffins med mandelcrumble

Sprøde sommermuffins, der gemmer på både jordbær og chokolade. Så bliver det ikke meget bedre.

Tid: ca. 20 min. plus

bagetid  (ca. 20 stk.)

100 g mørk chokolade

ca. 300 g jordbær

2 spsk. sukker

125 g sukker

125 g blødt smør

3 æg

225 g hvedemel

75 g kokosmel

2 tsk. bagepulver

2½ dl mælk

Crumble:

50 g groftvalsede havregryn

25 g hvedemel

50 g mandler

50 g sukker

1 knivspids salt

50 g smør

Tilbehør:

cremefraiche

2. Hak chokoladen groft.

3. Skyl og nip jordbærrene. Skær jordbærrene i små stykker, og læg dem i en skål. Drys de 2 spsk. sukker over.

4. Pisk sukker og smør godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen, mens der røres.

5. Bland mel med kokosmel og bagepulver, og rør det i dejen skiftevis med mælken. Vend til sidst jordbærrene i dejen.

6. Til crumbledejen blandes havregryn med mel, grofthakkede mandler, sukker, salt og smør i en foodprocessor eller med fingrene, til den ligner brødkrummer.

7. Fyld muffinsformene halvt op med kagedejen. Fordel nu chokoladen i midten. Top med resten af kagedejen, til formene er trekvart fyldte. Fordel crumbledejen på toppen af formene, og bag kagerne i midten af ovnen i ca. 20 min.

8. Afkøl kagerne, og server med cremefraiche.

LÆS OGSÅ: Skønne sommeropskrifter med jordbær

LÆS OGSÅ: Vafler med jordbær-ingefærsyltetøj