Jordbærrabarbersaft med vaniljestang
Denne saft er vidunderlig bare med isklumper og vand, men smager også fantastisk med danskvand og lidt finthakket mynte.
Ingredienser
- Ca. 1 liter ekstrakt
- ca. 1 kg rabarber
- ca. 300 g jordbær
- 1 usprøjtet citron, skal herfra
- 2 vaniljestænger
- 1 liter vand
- ca. 450-500 g sukker
Sådan gør du
- Skyl rabarberne, og skær dem i stykker på et par cm’s længde. Skyl jordbærrene, og nip stilken af dem. Anbring bær og rabarber, citronskal og vaniljestænger i en gryde sammen med vandet.
- Bring det i kog, tilsæt sukkeret, og lad blandingen simre uden låg, til alt sukkeret er opløst.
- Tag gryden af varmen, og lad saften stå og trække smag, imens den afkøler.
- Hæld den igennem et tyndt stykke helt rent klæde. Hæld derefter på en skoldet flaske. Opbevar på køl, og nyd med isklumper og vand. Forholdet er ca. 1-4 vand til saft.
- Bland saften med lidt mousserende vin, og nyd som en let aperitif.
PRØV OGSÅ: Forfriskende læskende saft