Jordbærrabarbersaft med vaniljestang

Jordbærrabarbersaft med vaniljestang

Denne saft er vidunderlig bare med isklumper og vand, men smager også fantastisk med danskvand og lidt finthakket mynte.

Ingredienser

  • Ca. 1 liter ekstrakt
  • ca. 1 kg rabarber
  • ca. 300 g jordbær
  • 1 usprøjtet citron, skal herfra
  • 2 vaniljestænger
  • 1 liter vand
  • ca. 450-500 g sukker

Sådan gør du

  1. Skyl rabarberne, og skær dem i stykker på et par cm’s længde. Skyl jordbærrene, og nip stilken af dem. Anbring bær og rabarber, citronskal og vaniljestænger i en gryde sammen med vandet.
  2. Bring det i kog, tilsæt sukkeret, og lad blandingen simre uden låg, til alt sukkeret er opløst.
  3. Tag gryden af varmen, og lad saften stå og trække smag, imens den afkøler.
  4. Hæld den igennem et tyndt stykke helt rent klæde. Hæld derefter på en skoldet flaske. Opbevar på køl, og nyd med isklumper og vand. Forholdet er ca. 1-4 vand til saft.
  5. Bland saften med lidt mousserende vin, og nyd som en let aperitif.