Julegløgg med portvinsrosiner

Julegløgg med portvinsrosiner

Lækker gløgg til de voksne - her har vi piftet den klassiske røde gløgg op med rosiner, der har ligget og trukket i portvin i et døgns tid. Det er gode sager!

6 glas gløgg

Total:20 minutter

Ingredienser

  • 100 g rosiner
  • 2 dl portvin
  • Ekstrakt:
  • 4 dl vand
  • 1 appelsin, saft og tynd skal
  • 1 citron, saft og tynd skal
  • 2 dl sukker
  • 3 hele nelliker
  • 2 kanelstænger
  • Desuden:
  • 1 flaske kraftig rødvin
  • 100 g smuttede mandler

Sådan laver du gløgg med portvinsrosiner

  1. Overhæld rosinerne med portvin i en skål. Lad dem stå tildækket et døgn.
  2. Kom alle ingredienserne til ekstrakten i en gryde, og kog dem sammen i 10 min. Si gennem en sigte. 
  3. Varm rødvin og ekstrakt op i en gryde, det må ikke koge.
  4. Tilsæt rosiner i portvin og snittede mandler.
  5. Servér rygende varm - evt med hjemmelavede Æbleskiver til.