Juleslik: Kaffekarameller

Juleslik: Kaffekarameller

Disse skønne og dejligt seje kaffekarameller smager himmelsk og passer perfekt på et smukt julebord.

20 stk.

Ingredienser

  • 2 dl piskefløde
  • 200 g sukker
  • 25 g smør
  • 100 g glukose
  • 1 spsk. instant kaffepulver
  • lidt smagsneutral olie
  • 1 spsk. vodka
  • 3 spsk. guldstøv fra Odense Marcipan

Sådan gør du:

  1. Hæld piskefløde, sukker, smør og glukose i en gryde.
  2. Kog det hele sammen ved jævn varme, mens du rører godt. Brug et sukkertermometer, til at måle temperaturen.
  3. Karmellen er klar, når den er 120 grader varm, og karamellen næsten er ved at sidde fast i gryden.
  4. Tag gryden af varmen, og rør instant kaffepulver i. Rør godt rundt.
  5. Beklæd bund og sider på en beholder på ca. 20 x 20 cm med bagepapir. Smør papiret med smagsneutral olie.
  6. Hæld den flydende karamel i beholderen. Køl karamellen ned ved stuetemperatur i mindst 5 timer.
  7. Skær karamellen ud i firkanter på ca. 2 x 2 cm. 7.
  8. Rør gudstøv sammen med vodka. Pensl karamellerne med guld.