Kaffeis

Kaffeis

Lækker kaffeis til en varm sommerdag!

8 personer

Ingredienser

  • ¼ l piskefløde
  • ¾ l sødmælk
  • 200 g lys muscovadosukker (den mørke dur ikke her) eller gyldent rørsukker
  • 10-15 g instant kaffepulver (frysetørret kaffe)

  1. Varm fløde, mælk og sukkerop i en gryde under omrøring.Det må ikke koge, men skal barevarmes, til sukkeret er opløst.
  2. Udrør kaffepulveret i blandingen.Afkøl blandingen i koldtvandbad. Rør indimellem. Stilherefter blandingen i køleskabet,til den er helt kold.
  3. Kom nu blandingen i en ismaskine,og kør det. Smager godtblødt som softice. Har man ikkeen ismaskine, kan man fryseblandingen til grødis, kommedet i en foodprocessor og miksedet igennem. Frys igen isen i 4timer. Tag isen op, og lad denblive en anelse blød i det. Komevt. isen i foodprocessorenigen, og kør den til softicekonsistens.Server straks.