Kakaolagkage med nougatcreme
10 personer
Ingredienser
- 2 æg
- 125 g sukker
- 75 g smør
- 1 tsk. bagepulver
- 175 g hvedemel
- 3 spsk. kakao
- 1¼ dl mælk
- Nougatcreme:
- 4 dl piskefløde
- 150 g blød nougat
- 50 g hakket mørk
- chokolade
- Pynt:
- ca. 3 spsk. flormelis og en ren mormorblonde
- Pisk æggene skummende.Pisk sukkereti, til det er en luftigmasse. Smelt smørret,og rør det i. Blandbagepulver, hvedemelog kakao, og vend deti dejen skiftevis medmælken.
- Kom dejen i springform22 cm i diameterforet med bagepapir.Bag kagen ca. 40 min.ved 175 gr. på midtersteovnribbe. Stik et spydi kagen, er der rå dejpå, skal den bage lidtlængere. Afkøl kagen,og skær den igennem til2 kagebunde.
- Nougatcreme: Kog fløden op i engryde. Tag den fra varmen,og kom nougatog chokolade i. Rør, tildet er smeltet. Komblandingen i en skål,og dæk den til. Afkøl 4timer i køleskab ellergerne natten over. Piskblandingen til crememed en håndmixer.Fordel cremen mellemde to kagebunde.
- Læg den valgteblonde over kagen.Kom flormelis i ensi. Sigt et jævnt lagflormelis over kagen.Fjern forsigtigt blonden.