Kakaolagkage med nougatcreme

Kakaolagkage med nougatcreme

10 personer

Ingredienser

  • 2 æg
  • 125 g sukker
  • 75 g smør
  • 1 tsk. bagepulver
  • 175 g hvedemel
  • 3 spsk. kakao
  • 1¼ dl mælk
  • Nougatcreme:
  • 4 dl piskefløde
  • 150 g blød nougat
  • 50 g hakket mørk
  • chokolade
  • Pynt:
  • ca. 3 spsk. flormelis og en ren mormorblonde

  1. Pisk æggene skummende.Pisk sukkereti, til det er en luftigmasse. Smelt smørret,og rør det i. Blandbagepulver, hvedemelog kakao, og vend deti dejen skiftevis medmælken.
  2. Kom dejen i springform22 cm i diameterforet med bagepapir.Bag kagen ca. 40 min.ved 175 gr. på midtersteovnribbe. Stik et spydi kagen, er der rå dejpå, skal den bage lidtlængere. Afkøl kagen,og skær den igennem til2 kagebunde.
  3. Nougatcreme: Kog fløden op i engryde. Tag den fra varmen,og kom nougatog chokolade i. Rør, tildet er smeltet. Komblandingen i en skål,og dæk den til. Afkøl 4timer i køleskab ellergerne natten over. Piskblandingen til crememed en håndmixer.Fordel cremen mellemde to kagebunde.
  4. Læg den valgteblonde over kagen.Kom flormelis i ensi. Sigt et jævnt lagflormelis over kagen.Fjern forsigtigt blonden.