Kalkunmedaljoner med græskarpuré og grønkålssalat

Kalkunmedaljoner med græskarpuré og grønkålssalat

Lækre kalkunmedaljer med grønt til

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Koge/stegetid: 20 min.
  • 4 stk. (ca. 650 g) kalkunbryst i skiver
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olie
  • salt og friskkværnet peber
  • Græskarpuré:
  • 1 lille græskar f.eks. butternut (ca. 400 g)
  • 2-3 store (250 g skrællede) melede kartofler
  • 1 dl tør æblecider eller hvidvin
  • 1 dl piskefløde + evt. kogevand
  • 1 knsp friskrevet muskatnød
  • knust sort peber
  • 2-3 spsk parmesan (flager) eller 50 g emmentaler
  • Grønkålssalat:
  • 1 liter friske grønkålsblade
  • 2 spsk appelsinsaft
  • 1 spsk jomfruolivenolie
  • 50 g rosiner

  1. Brun kødet på en pande i gyldentbrunt smør og olie. Krydr med salt og peber. Steg kødet færdigt, ca. 4 min på hver side, ved middel varme.
  2. Græskarpuré: Skræl græskarret, skær det over og fjern kernerne. Kog stykker af græskar med kartofler i usaltet vand. Hæld kogevandet fra, men gem det i en skål.
  3. Mos græskar og kartofler med et piskeris eller blender. Tilsæt cider eller hvidvin, fløde, muskatnød og peber. Juster konsistensen til passende med kogevand. Smag til med salt. Drys med friskhøvlet parmesanost.
  4. Salat: Snit kålbladene meget fint. Tilsæt appelsinsaft, olivenolie og rosiner. Servér kalkunmedaljonerne med grønkålssalaten og græskarpuré, drys med parmesanost.