Kalvefrikassé med grønne asparges og dild

Kalvefrikassé med grønne asparges og dild

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Kogetid: ca. 1 time
  • Ingredienser:
  • 700 g kalvekød (bovkød eller inderlår)
  • 1 laurbærblad
  • 5 sorte peberkorn
  • evt. 4-5 stilke timian
  • 3 spsk. smør
  • ½dl hvedemel
  • 2½ dl piskefløde (eller mælk)
  • 1 bundt grønne asparges (500 g)
  • salt og peber
  • Drys:
  • 1 bundt dild (eller persille)
  • Tilbehør:
  • kartofler

  1. Skær kødet i store tern,kom dem i en gryde, dækmed vand, og kog op sammenmed laurbærblad,peberkorn og evt. timian.Fjern evt. skum fra overfladenmed en ske, og ladkødet simre helt mørt i45-60 min.
  2. Sigt kødet fra, og kogsuppen ind, til der er ½ ltilbage. Tag krydderierneop.
  3. Smelt smør i en gryde,og rør mel i til en smørbolle.Spæd med suppeog fløde. Kog sovsen godtigennem i 5 min.
  4. Knæk enderne af aspargesene,og skær dem imindre stykker på 2-3cm. Kog dem i suppen i 3min., til de er møre medlidt bid.
  5. Kom kødet i sovsen,kog godt igennem, ogsmag til med salt ogpeber. Spæd evt. medvand eller mælk, hvissovsen er for tyk.
  6. Servér frikasséen medet drys plukket dild ogkogte kartofler.