Kalvefrikassé med grønne asparges og dild
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Kogetid: ca. 1 time
- Ingredienser:
- 700 g kalvekød (bovkød eller inderlår)
- 1 laurbærblad
- 5 sorte peberkorn
- evt. 4-5 stilke timian
- 3 spsk. smør
- ½dl hvedemel
- 2½ dl piskefløde (eller mælk)
- 1 bundt grønne asparges (500 g)
- salt og peber
- Drys:
- 1 bundt dild (eller persille)
- Tilbehør:
- kartofler
- Skær kødet i store tern,kom dem i en gryde, dækmed vand, og kog op sammenmed laurbærblad,peberkorn og evt. timian.Fjern evt. skum fra overfladenmed en ske, og ladkødet simre helt mørt i45-60 min.
- Sigt kødet fra, og kogsuppen ind, til der er ½ ltilbage. Tag krydderierneop.
- Smelt smør i en gryde,og rør mel i til en smørbolle.Spæd med suppeog fløde. Kog sovsen godtigennem i 5 min.
- Knæk enderne af aspargesene,og skær dem imindre stykker på 2-3cm. Kog dem i suppen i 3min., til de er møre medlidt bid.
- Kom kødet i sovsen,kog godt igennem, ogsmag til med salt ogpeber. Spæd evt. medvand eller mælk, hvissovsen er for tyk.
- Servér frikasséen medet drys plukket dild ogkogte kartofler.